Ik geloof oprecht dat mensen andere mensen nodig hebben om tot volle bloei te komen. Mensen willen samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en bovenal lol hebben. Ik ben er van overtuigd, dat als wij de lat wat hoger leggen, mensen meer kunnen dan ze vaak laten zien. In een team dat werkt als een eenheid, presteren mensen meer en worden ze veel creatiever in de oplossingen.


Lizethe Keijzer
Eigenaar Moeiteloos Leidinggeven

Ik heb een brede werkervaring opgedaan bij kleine en middelgrote bedrijven. Bij de middelgrote bedrijven heb ik zelf als pionier afdelingen opgezet, leidinggeven aan teams en ben ik de drijvende kracht achter diverse projecten. Bij kleinere bedrijven heb ik vooral leidinggevende geholpen bij het uitvoeren van personeelsbeleid. Hierbij valt te denken aan begeleiding van medewerkers bij arbeidsongeschiktheid, het opstellen van functioneringsgesprekken, begeleiden bij moeilijke gesprekken. Wilt u meer informatie neem dan contact met mij op.
Als feedback krijg ik altijd terug, als jij er bent gebeuren er dingen. Mensen komen in actie. Een pragmatische oplossingsgerichte houding helpen mij om complexe situaties op te knippen in kleinere brokken. Deze kleinere brokken worden met de betrokkene één voor één aangepakt en opgelost.

Ik hou van reizen en de natuur. In mijn vrije tijd ben ik veel buiten te vinden. Het liefst woon ik in een klein huis met een grote tuin. Ik ben avontuurlijk aangelegd en ik wil graag leren van andere culturen. We hebben graag contact met de lokale bevolking. Daar waar het mogelijk is overnachten we graag bij mensen thuis.

Ik heb in 1988 mijn opleiding aan de universiteit van Twente afgerond. In dat jaar begon ik direct in het bedrijfsleven te werken, waarna ik snel zelf mocht leidinggeven. Jaren later ben ik  de opleiding “De personeelsfunctionaris als organisatie adviseur” gaan volgen. In alles wat ik deed wilde ik graag het team gevoel terug halen. Pas in 2013 kwam ik in aanraking met de opbouw van professionele leergemeenschappen. Vooral in het onderwijs is dit een thema. Het mooie van dit concept is dat door kennisdeling mensen meer gaan samenwerken. Dit concept was voor mij belangrijk om de keuze te maken om mij meer te gaan focussen in het werk op hoe je kan leidinggeven aan de samenwerking in teams.

Van jongs af aan weet ik wat teamwork is. Ik kom uit een groot gezin. Alles liep vanzelf. Mijn eerste ervaringen met teamwork is voor mij de vakantie met mijn ouders. Mijn vader wilde graag trekken van de ene plek naar de andere. Dit hield in dat we om de dag alles in de auto moesten pakken om weer verder te gaan. We gingen meestal met zijn vijven weg. Als we vertrokken wist iedereen wat hij/zij moest doen. Vaak namen we de tijd op en waren we blij als we 5 minuten eerder weg waren dan de dag ervoor. Als het plotseling ging regenen, wisten we precies wat we doen moesten. De slaapzakken en de kleding moesten droog blijven. Eenmaal in de auto was ons doel nieuwe avonturen beleven.